I det andra avsnittet i vår serie om tre avsnitt med fokus på grit, så försöker vi att bena ut varför grit skulle vara viktigt, något att ta på allvar och räkna med. Vi samtalar om vad begåvning är, om detta är något som står i kontrast till ansträngning och varför vi är så fascinerade över begåvning som fenomen. Vad är talang, och finns det en risk med att vi fokuserar för mycket på just talang och begåvning?

Vidare reflekterar vi över vad som kan vara medfött och vad vi förvärvar, vad som är av arv och vad som är av miljö, och på vilket sätt teorierna kring grit har med detta att göra.

Vi pratar även om målsättningar och hur man kan sortera in sina mål i livet i olika nivåer för att skapa medvetenhet kring vilket fokus man håller.

I vårt resonemang kopplar vi till teorier kring growth mindes och påstår att detta kan vara en nyckel för att kunna träna sig i grit.

Vill du veta mer kan det vara idé att lyssna på vårt första avsnitt om grit samt våra tre avsnitt som vi gjort om mindset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Daniel och Daniel. Innehållet i podden är skapat av Daniel och Daniel och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.