I detta avsnitt av vår podcast dyker vi djupare in i en fascinerande fallstudie av Peter Martin, Martina Johansson och Anneli Ek. Studien fokuserar på effekten av en sex veckors karnivor-kost, det vill säga en kost helt baserad på animaliska produkter, på patienter med SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth). Detta är en fortsättning på vårt tidigare avsnitt om SIBO, en tillstånd där det sker en överväxt av bakterier i tunntarmen.

Fallstudien ger intressanta insikter i hur en kost utan kolhydrater kan påverka och potentiellt normalisera tillståndet hos patienter som lider av SIBO. Detta undersöks genom att mäta nivåerna av väte i patienternas utandningsluft, vilket är en indikator på bakteriell överväxt i tunntarmen.

Denna typ av forskning är viktig då den bidrar till vår förståelse av hur olika kosthållningar kan påverka tarmhälsan och därmed den övergripande hälsan. För de som är intresserade av att läsa mer om studien i sin helhet, är den tillgänglig här: [https://www.researchgate.net/publication/348629591_A_Zero_Carbohydrate_Carnivore_Diet_can_Normalize_Hydrogen_Positive_Small_Intestinal_Bacterial_Overgrowth_Lactulose_Breath_Tests_A_Case_Report](https://www.researchgate.net/publication/348629591_A_Zero_Carbohydrate_Carnivore_Diet_can_Normalize_Hydrogen_Positive_Small_Intestinal_Bacterial_Overgrowth_Lactulose_Breath_Tests_A_Case_Report).

Detta är en spännande utveckling inom området för kost och tarmhälsa, och vi ser fram emot att fortsätta utforska och diskutera dessa ämnen i våra kommande podcastavsnitt.

Mer från oss: 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Innehållet i podden är skapat av Karl Hultén och Anna-Maria Norman och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.