Forskningsstudier från april 2019 respektive 2016 visar att det är möjligt att på egen hand, med kostens hjälp, häva och till och med bli helt symtomfri från sköldkörtelsjukdom. I Kokbok för sköldkörteln (nov 2019), med recept av Cecilia Nisbet Nilsson och fakta av Karl Hultén, presenteras ett kostupplägg som bygger på samma principer som tillämpats i den kliniska forskningen – så kallad autoimmun kost (AIP). I det här podd-avsnittet berättar Karl Hultén vad som är viktigt att tänka på när det gäller kost vid sköldkörtelsjukdom. Några av de punkter som tas upp är: - vad autoimmun kost (AIP) är och hur det påverkar sköldkörtelsjukdom - kopplingarna mellan glutenkänslighet och Hashimotos - hur du ska tänka kring intag av selen och jod när ska äta för att minimera risker och symtom - hur din tarmflora kan påverkas för att minska dina symtom - hur du kan rå på förstoppning och hur det kan hänga samman med sköldkörtelsjukdom. Med koden paleoteket19 får du 10% rabatt hos Bokus fram till 30/11-19: https://www.bokus.com/bok/9789163998089/kokbok-for-skoldkorteln-lakande-autoimmun-kost/ Här kan du läsa lite mer om boken: https://www.paleoteket.se/kokbok-for-skoldkorteln/ Och provläsa boken: https://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789163998089/partner/smakprov

Mer från oss: 

Vi uppskattar verkligen om du tar dig tid att recensera "Paleotekets podcast" på

Apple Podcast eller Spotify.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Innehållet i podden är skapat av Karl Hultén och Anna-Maria Norman och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.