Den moderna processade maten har länge misstänkts som en av de faktorer som bidrar till ohälsa och ökande övervikt. I en ny klinisk studie (maj 2019) har man undersökt på vilket sätt så kallad "ultraprocessad mat" påverkar kroppen och på vilket sätt den skiljer sig från oprocessad naturlig mat. Deltagarna fick två olika kostupplägg och prövade det ena upplägget under två veckor och det andra upplägget under två veckor. Studiens titel sammanfattar också resultatet av studien: "Ultra-Processed Diets Cause Excess Calorie Intake and Weight Gain: An Inpatient Randomized Controlled Trial of Ad Libitum Food Intake". I detta podcast-avsnitt resonerar vi kring studiens resultat.

Mer från oss: 

Vi uppskattar verkligen om du tar dig tid att recensera "Paleotekets podcast" på

Apple Podcast eller Spotify.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Karl Hultén och Anna-Maria Norman. Innehållet i podden är skapat av Karl Hultén och Anna-Maria Norman och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.