Spring Uje, spring! av och med Uje Brandelius
Avsnitt

Spring Uje, spring! av och med Uje Brandelius

Med sin svarta humor och karaktäristiska popmusik tar Uje Brandelius från gruppen Doktor Kosmos, med oss på en musikalisk resa av humor och allvar, specialgjord för radio.

Jag gjorde den här förställningen för att det var kul, och för att jag kände att jag fick lite bråttom i livet. För att jag länge drömt om att få spela på mina mer teatrala strängar som hålls i tukt när man är popartist, ja, jag ville få clowna mig lite helt enkelt. Och också kanske för att jag ville ta reda på vad som faktiskt är viktigt på riktigt i mitt liv. Ungefär så. säger Uje Brandelius.

Spring Uje, spring! har också getts som scenföreställning på Stockholms Improvisationsteater, Södra Teatern. Det här är dock en alldeles unik radioegen version, gjord speciellt för att höras, inte ses!

Spring Uje, spring! fick ett hederpris i Prix Europa 2018.

I rollerna: Uje Brandelius, Bixi Brandelius, Henrik Schyffert, Johan von Schreeb, Marie Wennersten, Christoffer Barnekow, Jack Silver, Marie Liljedahl, Martin Aagård. Musik: Uje Brandelius, Iiris Viljanen (piano), Fredrik Myhr (trummor), Clas Lassbo (bas). Ljud: Michael Johansson. Inspicient: Sven Philip. Producent och medregi: Marie Wennersten. Text, musik, regi: Uje Brandelius.

Sändes första gången 28 maj 2017.

Finns tillgänglig för lyssning och nedladdning fram till 25 januari 2022. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.