RikaTillsammans | En podd om privatekonomi

Lägg en timme idag för att sedan inte behöva göra något med ditt sparande på flera år. Samtidigt kan du, med gott samvete, känna dig helt trygg i att du har gett dina sparpengar de absolut bästa förutsättningarna, helt i linje med forskningen.

Det bästa med sparande är att du utan problem kan bli lika bra som en genomsnittlig investerare utan någon som helst träning eller erfarenhet. Mig veterligen finns det inget annat område i livet där samma sak gäller. Men i sparande och investeringar fungerar det utan problem.

Det är till och med som så att den som är lat och passiv ofta får ett bättre resultat än den som är aktiv och engagerad. Jag hoppas att du likt mig ser det som en stor fördel att man bara behöver lägga mindre än en timme om året på sitt sparande. Det ger nämligen mängder av tid åt annat som är viktigare i livet.

Det här avsnittet sammanfattar 20 års sparande och ger förslag på konkreta saker att göra för att komma igång oavsett om du har 100 kr eller flera miljoner. Den fungerar dessutom lika bra oavsett om du är privatperson eller företag.

Sammanfattning av stegen:

1. Ställ dig och besvara frågan: ”Varför spara?”

2. Öppna ett konto med ditt BankID hos en fondrobot, t.ex. LYSA (använd gärna vår sponsrade länk nedan)

3. Svara på fondrobotens frågor utifrån ditt sparmål

4. Ställ in automatiskt månadssparande till fondroboten

5. Låt pengarna vara i fred, oavsett vad som händer, så länge ditt mål är oförändrat

6. Varm rekommendation: ställ in de fyra hinkarna hos fondroboten

Sponsrade länkar:

Fondroboten LYSA - https://rikatillsammans.se/partner/lysa

Nordnet - https://rikatillsammans.se/partner/nordnet

Avanza - https://rikatillsammans.se/partner/avanza

För bilder och en fördjupning, läs på bloggen:

https://rikatillsammans.se/kom-igang/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Jan och Caroline Bolmeson. Innehållet i podden är skapat av Jan och Caroline Bolmeson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.