Hej alla fina lyssnare,
 
Välkomna till ett avsnitt som berör! Idag möter vi Maria Ljungmark, författaren till den nysläppta boken “Mamma dog två gånger”. Detta är en bok om Marias resa som anhörig till sin mamma som blev svårt sjuk och där samhället svek henne. Maria hittade sin mamma, en kvart ifrån att avlida, och har sedan i tre års tid stridit mot myndigheter för att få igenom sin mammas talan och rättigheter.
 
Många människor ger upp när samhället sviker även om de vet att de förtjänar bättre stöd och ekonomisk stöttning än vad som erbjuds, men de orkar inte ta kampen. Med denna bok är Marias förhoppning att kunna inspirera och motivera fler där ute som befinner sig i liknande situation som hon och hennes mamma - att orka ta kampen och aldrig ge upp! “Man klarar så mycket mer än man tror, det gäller att ha tunnelseende och inte ge sig förrän man har nått sitt mål!” Säger Maria ett flertal gånger.
 
Hela Marias liv fick sättas på paus, målet blev att få hennes mamma att överleva och erbjuda henne ett liv att komma tillbaka till efter sjukhustiden. Maria är djupt besviken på samhället, som säger sig kunna skydda oss, inte tog sitt ansvar. Marias mamma blev utförsäkrad när hennes liv stod på spel, såhär ska det inte gå till. Sprid avsnittet för att hjälpa fler!
 
Är ni i en liknande sits som Maria varit i? Får ni inte rätt till den hjälp som borde erbjudas? Ni kanske inte ens vet vilka rättigheter ni har? Har eventuellt den sjuke även blivit felbehandlad, hamnat utanför vårdgarantin eller blivit utförsäkrad som följd av sin sjukdom? Det kan handla om att ta reda på hur ett beslut kan överklagas, vem kan man vända sig till, finns liknande rättsfall och även kanske prejudikat, oavsett problem så hör av er till Maria.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Malin Rosén. Innehållet i podden är skapat av Malin Rosén och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.