Vad det innebär att vara man ser olika ut beroende på var du är. Det som är status i ett sammanhang kan vara högst opassande i ett annat. Klass är ett begrepp som används för att beskriva olika grupper i samhället utifrån vad de tjänar, vilken sorts arbete de har och vilka möjligheter till bestämmande som gäller för den gruppen. Så, hur ser manligheten olika ut beroende på om du är medelklass eller arbetarklass? Vad händer när man rör sig mellan olika världar? Vem har makten att definiera vilken manlighet som är “bra” och vilken som är “dålig” och vad får det för konsekvenser att en viss sorts manlighet i det allmänna samtalet premieras och en annan straffas?

Författaren och journalisten Duraid Al-Khamisi berättar i en intervju om sina erfarenheter av att ha rört sig mellan klasser. I studion tillsammans med programledaren Svante Tidholm finns forskaren Magnus Hörnqvist för att hjälpa oss reda ut hur manlighet och klass hänger samman.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör MÄN. Innehållet i podden är skapat av MÄN och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.