Män finns nästan överallt. Men hur vi ser ut, rör oss, beter oss, skiljer sig beroende på var vi är. I media syns mest en sorts manlighet; den vita, urbana, ofta medelklassiga. I den mån män utanför storstäderna skildras är det ganska ofta som karikatyrer vi skrattar åt. Hur påverkar det män på de platserna att de saknar förebilder och inte syns? Vilka är deras förebilder och målbilder? I småstäder och i glesbygd finns också andra sorters manliga utmaningar som till exempel större arbetslöshet, större socialt beroende och på vissa sätt mindre handlingsutrymme. Vad betyder det här för männen?

Gäster i programmet är Po Tidholm, journalist och författare som skrivit två böcker om glesbygdsfrågan och gjort TV-serien “Resten av Sverige” samt Susanna Areschoug från Stockholms Universitet som doktorerar med en avhandling om identitets- och genusskapande bland ungdomar på svensk landsbygd. Programledare för detta avsnitt är Svante Tidholm.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör MÄN. Innehållet i podden är skapat av MÄN och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.