Skånes länsresidens ligger på Stortorget i Malmö. Här har många spännande händelser ägt rum och många intressanta människor satt sin fot genom åren. En med speciellt stor kunskap om residenset och dess vrår är Matilda Starkner som arbetar som residenskoordinator. Hon planerar bland annat middagar, sköter underhåll av konst och möbler och ser till så att alla gäster(som exempelvis kungafamiljen) känner sig som hemma på residenset. I avsnitt 27 möter vi henne på residenset där hon berättar mer om huset och sin yrkesroll. Nörderiet är en hyllning till specialintresset och detaljkunskapen.

PS: Är du mer nyfiken på Skånes länsreisdens? Här kan du följa med Matilda på en digital rundvandring: https://www.lansstyrelsen.se/skane/om-oss/nyheter-och-press/nyheter---skane/2020-06-05-valkommen-pa-en-digital-rundvandring-pa-lansresidenset.html

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Länsstyrelsen Skåne. Innehållet i podden är skapat av Länsstyrelsen Skåne och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.