I det åttonde avsnittet av Encyklopedin, Cykelfrämjandets podcast har Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren besökt Minsk i Vitryssland. Lars var där för att delta i en konferens som vice ordförande i European Cyclists’ Federation, ECF.

Samtidigt pågick en stor cykelparad med 12000 deltagare. Lars fick intervjuer med arrangörer och deltagare. Dagens podcast börjar dock i cykelfabriken MotoVelo i utkanten av Minsk. Lars samtalar med Maksim Tsuran, vice general manager, och Kiril Gutkovski, Chief import manager.

Sedan drar cykelparaden igång och Lars träffar en av arrangörerna: Olga (Volha) Garyachkina. Där stöter han också ihop med långcyklaren Alexey Landres.

På ett café vid en av de mest vältrafikerade gatorna samtalar Lars med Olga Maltseva, cykelplanerare på Moskvas trafikkontor (Московский транспорт), Anton Nikitin, cykelansvarig Villnius stad, samt Pavel Harbunou från Minsk cycling community.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Encyklopedin. Innehållet i podden är skapat av Encyklopedin och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.