#företagarpodden

Den 26 maj är det dags för val till Europaparlamentet. Varför är EU-valet viktigt för företagare? Och vad gör egentligen de som just nu kandiderar? Vi har bjudit in riksdagsledamoten och EU-kandidaten Jörgen Warborn (M) för att ge oss svar.

Jörgen Warborn var kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun 2011-2014 och har varit riksdagsledamot sedan 2014. Genom åren har Warborn bland annat drivit ett antal företag i olika skepnader, från datorbutik, webbhotell, apputvecklarbolag till reklambyrå. Nu siktar han på EU-parlamentet med ambitionen att lyfta företagarfrågor.

Frihandeln är viktig för att svenska småföretagare ska lyckas med sin export. Men vad händer om den fria handeln hotas av ett handelskrig mellan USA och Kina? Och hur kan du som företagare påverka dina lokala politiker att prioritera de frågor som rör dig? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av #Företagarpodden. Lyssna nu!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Företagarna. Innehållet i podden är skapat av Företagarna och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.