Klimat
Parismötet 2015 - Björn-Ola Linnér om COP21: En fantastisk mötesplats
Avsnitt

Parismötet 2015 - Björn-Ola Linnér om COP21: En fantastisk mötesplats

Klimatprofessorn Björn-Ola Linnér har bevakat och studerat processerna vid klimatmötena i över tio års tid. Till Klotets Pelle Zettersten berättar Björn-Ola om vilka förändringar han sett över tid.

Oavsett hur det går i de politiska förhandlingarna så har de internationella klimatmötena en viktig betydelse menar Björn-Ola Linnér. På kringarrangemang utanför förhandlingarna möts människor ifrån hela världen och presenterar lösningar kring hållbar utveckling. Civilsamhällets initiativ är viktiga eftersom det är de som ska genomföra förändringarna. På längre sikt påverkas även de officiella förhandlingar av det som kommer ut av seminarier och diskussioner menar Björn-Ola Linnér. Det är inte ovanligt att idéer som presenterades för några år sen på ett seminarium kommer upp i förhandlingstexter, säger han i den här intervjun med Vetenskapsradions Pelle Zettersten från miljöprogrammet Klotet. Pelle Zettersten, Klotet pelle.zettersten@sverigesradio.se Twitter: @PelleZettersten

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.