Axess Podd
Studio Axess 2020 - Bengt G Nilsson – Israel och hennes fiender
Avsnitt

Studio Axess 2020 - Bengt G Nilsson – Israel och hennes fiender

Idén om en tvåstatslösning i frågan Israel-Palestina är orealistisk och har blivit ett svepskäl för omvärlden att slippa engagera sig. Det går inte att komma vidare så länge den palestinska sidan insisterar på en fullständig rätt till återvändande för alla dem som räknas som flyktingar: de uppgår i dag till över fem miljoner. Det menar reportern och författaren Bengt G Nilsson, som nyligen kommit ut med boken Israel och hennes fiender. Som alternativ föreslår han att Israel avbryter ockupationen av Västbanken samtidigt som denna blir del av ett federativt Jordanien.

Bengt G Nilsson berättar också om sin personliga resa i frågan. Hans ursprungligt ljusa syn på Israel förbyttes i kritik efter arméns hårda framfart på 1980-talet, men sedan dess har perspektivet ånyo förändrats under intryck av korruptionen och vanstyret i den palestinska ledningen. Han samtalar med programledaren PJ Anders Linder.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Axess Magasin & TV. Innehållet i podden är skapat av Axess Magasin & TV och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.