I det här avsnittet: Andra världskriget utmålas ofta som ett krig mot ondska, men vad händer när man kan dra nytta av de kunskaper som fienden upptäckt under brutala och inhumana former?

När andra världskriget lider mot sitt slut börjar en jakt på de forskare och ingenjörer som besitter kunskaper om både Nazitysklands missiler och eventuella atombombsprogram. Men vad hände med alla dessa personer som satt inne med strategisk kunskap?

Dessutom pratar jag om den beryktade japanska enhet 731 och de brutala experiment och forskning kring biologiska vapen som man genomförde i Manchuriet. Den forskningen gjorde att framför allt USA ställdes inför samma frågor som kring forskarna från Nazityskland och hur man skulle hantera dessa.

Allt detta och mer därtill i avsnitt 36 av Kvalificerat Hemligt.

Musik i programmet:

Podington Bear - Good Times (http://freemusicarchive.org/music/Podington_Bear/Upbeat/GoodTimes_1375)

Billy Cotton and his band - Maybe it's because I'm a Londoner (https://archive.org/details/78_maybe-its-because-im-a-londoner_billy-cotton-and-his-band-billy-cotton-hubert-gre_gbia0182914b/MAYBE+IT'S+BECAUSE+I'M+A+LONDO+-+BILLY+COTTON+AND+HIS+BAND.flac)

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör CJ Åkerberg. Innehållet i podden är skapat av CJ Åkerberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.